Alle mogelijkheden van Windows Virtual Desktop, bereid je voor op deze nieuwe Microsoft-dienst!

Gepubliceerd op: 26 september 2019.

Een jaar geleden kondigde Microsoft Windows Virtual Desktop (WVD) aan: dé nieuwe clouddienst voor het virtualiseren van werkplekken. Hoewel de dienst nog niet live is, draait de marketing machine van Microsoft volop en wordt er veel over geschreven.

Met veel enthousiasme volgen we het WVD-nieuws op de voet. Wij verwachten namelijk onze klanten met WVD veel mogelijkheden te kunnen bieden binnen Azure op het gebied van integratie, efficiëntie en security.

Wat is Windows Virtual Desktop?

Volgens Microsoft is WVD dé nieuwe clouddienst voor het virtualiseren van werkplekken. WVD kan rechtstreeks vanuit Azure worden gedraaid, waardoor je andere componenten vanuit Azure kunt integreren. Je kunt hierbij denken aan monitoringtools en security dashboards. Met WVD krijg je een volwaardige Windows 10 desktop tot je beschikking, waarmee je je Office 365 apps en al je andere business apps samen kunt laten komen.

Wat zijn de voordelen van Windows Virtual Desktop?

Wij zien met name aan de beheerkant veel voordelen. Met een knipoog zeggen we er wel bij dat WVD niet heel anders is dan wat wij al 10 jaar doen, namelijk vanaf een cloud-platform werkplekken aanbieden. WVD doet dit alleen in een nieuw jasje. Daarnaast is het grote verschil dat alles vanuit Azure wordt gedraaid, waardoor nog meer schaalbaarheid en integratie mogelijk is. Doordat Azure kan worden gebruikt voor het uitrollen en beheren van VM’s, opslag en uitgebreide diagnoses, kan eenvoudig worden op- of afgeschaald. Ook kostentechnisch is dit interessant, omdat je alleen betaald voor daadwerkelijk gebruik.

WVD is ook voor bedrijven die op Windows 7 draaien een mooie uitkomst. Dit besturingssysteem gaat vanaf januari 2020 ‘out of support’, want betekent dat bedrijven op zoek moeten gaan naar alternatieven óf extra moeten betalen voor support. Met WVD krijgen zij een gevirtualiseerde desktop op Windows 7 én de extra betaalde support gratis. Op deze manier kunnen gebruikers gefaseerd over naar Windows 10.

Wanneer kan ik gaan werken met WVD?

Wanneer Windows Virtual Desktop live gaat, weet helaas alleen Microsoft. Op dit moment is WVD beschikbaar gesteld om te testen en dat doen wij dan ook volop. Wanneer deze nieuwe dienst voor iedereen beschikbaar wordt, volgt er een nieuwe blog van ons waarin we onze ervaringen delen.

Wil je nu al meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan vooral contact met ons op!

Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief! Zo ontvang je voortaan onze nieuwste blogs per e-mail.