Back-ups maken met Rubrik: razendsnelle restores, veilig geïntegreerd met de cloud

Gepubliceerd op: 23 mei 2019.

Voor jou is het belangrijk dat jullie data altijd beschikbaar is, veilig en encrypted. Daarom hebben wij met SEVENP gekozen voor de technologie van Rubrik. In deze blog vertelt Willem van Engeland, Service Provider Sales Engineer NEUR bij Rubrik, over deze snelle, unieke en veilige oplossing.

Op dit moment hebben we ongeveer 1600 medewerkers wereldwijd in dienst. Met Rubrik hebben we sinds onze start in 2015 de markt redelijk vernieuwd. De meeste bedrijven in de back-up wereld bestonden al lang en eigenlijk was er niet veel veranderd de laatste 10 jaar. Wij zagen wat we konden toevoegen en verbeteren.

Razendsnelle restores

Wij richten ons op een goede integratie van onze back-up oplossing met de public cloud. Ook biedt Rubrik een aantal vernieuwende functies – die uiteraard zo simpel mogelijk werken voor de gebruiker. Wij bieden onze klanten razendsnelle restores van applicaties en databases. Bij veel partijen duurde een restore uren, omdat alle data gekopieerd moest worden van de ene disk naar de andere. Via onze technologie duurt een restore nu een paar seconden. Dat betekent voor de klanten van SEVENP, dat wanneer zij bellen naar SEVENP voor een restore van een specifieke back-up, dit heel snel geregeld is.

Veilig in de cloud

Naast een snelle restore, is het cruciaal voor de klanten van SEVENP dat de back-up data écht veilig staat opgeslagen. Wij passen zo goed bij SEVENP omdat zij – net zoals wij – echt vanuit de klantbehoefte kijken. Omdat wij bij Rubrik alle software en het file-systeem zelf ontwikkelen, hebben wij er ook voor gezorgd dat de data van klanten altijd onaanpasbaar – immutable – wordt weggeschreven. Hierdoor kan de data niet gewijzigd (en vergrendeld) worden door ransomware en malware. Wat er ook gebeurt, data blijft altijd beschikbaar met onze intelligente technologie.

Samenwerking met SEVENP

SEVENP kiest altijd voor de beste technieken. Wij, als Rubrik, zijn daarom trots dat SEVENP wat betreft de back-up oplossing voor ons gekozen heeft. Wij werken graag met SEVENP samen, omdat zij – net zoals wij – echt vanuit de klantbehoefte kijken. Hun persoonlijke en servicegerichte aanpak past bij de kwaliteit die onze oplossing biedt.

Klik hier om meer te lezen over datamanagement bij SEVENP.

Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!