FindTime: gratis Microsoft 365 afsprakentool in Outlook

Gepubliceerd op: 28 mei 2020

Ben je veel tijd kwijt aan het uitzoeken van een vergadertijd? Of wil je het maken van afspraken met klanten professioneel laten verlopen? In deze blog stellen we jou voor aan FindTime van Microsoft! FindTime is een Outlook-invoegtoepassing waarmee je snel een geschikte tijd vindt waarop je met anderen kunt vergaderen. FindTime zit gratis inbegrepen bij elke Microsoft 365 Business licentie.

Zo werkt FindTime

FindTime helpt geschikte tijden te bepalen door te kijken naar de tijdstippen waarop genodigden beschikbaar of bezet zijn. Vervolgens maakt de tool een poll aan waarin de genodigden kunnen stemmen op de tijden die je voorstelt. Genodigden kunnen zelfs nieuwe tijden voorstellen. Als organisator kun je de locatie van de afspraak toevoegen, je kunt hier uiteraard ook kiezen voor Teams. Zo vindt de afspraak online plaats via videobellen. Je kunt FindTime-uitnodigingen verzenden naar iedereen met een e-mailadres en toegang tot het internet, alleen als organisator heb je een Microsoft 365 Business licentie nodig.

In het kort

  • Selecteer de genodigden en FindTime laat zien welke dagen en tijden het meest geschikt zijn
  • Stel deze tijdsblokken voor aan de genodigden en zij kunnen vervolgens stemmen
  • Als iedereen gestemd heeft, wordt automatisch de vergaderuitnodiging namens jou verzonden
  • … en je bent klaar. De vergadering staat in alle agenda’s!

Wil je FindTime ook gaan gebruiken? Klik dan op deze link, log in met je Microsoft 365 Business inloggegevens en voeg de tool met één klik toe aan jouw Outlook. Heb je nog geen Microsoft 365 licentie? Neem dan contact op met ons!

Samenwerken met Microsoft Teams?

Microsoft biedt de komende tijd haar zakelijke communicatie- en samenwerkingsplatform Teams gratis aan. Ondanks dat wij van SEVENP primair vanuit huis werken, blijven we intensief samenwerken met elkaar door middel van Teams. Deze tip willen we daarom graag met jou delen.

Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief! Zo ontvang je voortaan onze nieuwste blogs per e-mail.