Maakt het uit welk datacenter mijn IT-partner kiest?

Sevenp-datacenter

Gepubliceerd op: 6 december 2018.

Robert Spierenburg is accountmanager bij één van onze twee datacenters. Hij kan natuurlijk als de beste uitleggen waarom SEVENP heeft gekozen voor het premium datacenter van Digital Realty.

Als ontwikkelaar van technologisch onroerend goed zijn wij met Digital Realty wereldwijd actief. SEVENP huurt al hun hele bestaan ruimte binnen één van onze Amsterdamse datacenters. In de praktijk betekent dat wij voor SEVENP -en al hun klanten- garanderen dat servers 24/7 werken. Daarnaast zorgen wij ervoor dat alle data goed is beveiligd.

Datacenters bouwen is erg kapitaalintensief. Sommige datacenters snijden in de kosten door te besparen op infrastructuur en apparatuur. Zo kun je aan de klant een lagere prijs bieden. Dat is op de lange termijn niet altijd slim, omdat hierdoor storingen kunnen ontstaan.

Uitval en preventief onderhoud

Inmiddels zijn veel bedrijven en organisaties zodanig afhankelijk van IT, dat een storing van een paar uur serieuze gevolgen heeft voor dagelijkse werkprocessen.

Daarom voeren wij standaard preventief onderhoud uit op al onze datacenters. Wij doen dat onder andere met 6000 automatische meetpunten waarmee we iedere onregelmatigheid bijhouden. Dit gebeurt vanaf het hek waardoor je binnenkomt in het datacenter, tot de generatoren en stroomaansluiting in de rekken waar de servers staan. Alleen zo bieden we de garantie dat we altijd stroom kunnen leveren en dat de koeling van onze apparatuur altijd op orde is. Ook selecteren wij alleen leveranciers die echt een strikt preventief onderhoudsplan hebben. Omdat wij onze datacenters zelf ontwerpen zijn ze ook echt gebouwd op doorlopend onderhoud.

Wat merkt de eindklant?

Datacenters ontwerpen is ons vak, onze specialiteit. Daarom bouwen wij de infrastructuur op groei en flexibiliteit, zodat je als klant gemakkelijk (en snel!) kunt op- en afschalen met onze diensten en ruimte.

Als het goed is merk je als SEVENP klant in het dagelijks gebruik weinig van wat wij doen. Natuurlijk is dit wel belangrijk, want zo kun je elke dag weer in de cloud werken. Ook weet je als klant van SEVENP waar jouw data opgeslagen staat -namelijk in Nederland- en dat deze goed beveiligd is. Wat SEVENP extra aanbiedt, is een dagelijkse automatische back-up. Deze back-up wordt dubbel opgeslagen, ook op het tweede datacenter van SEVENP, Equinix. Hiermee biedt SEVENP zelfs nog meer zekerheid aan.

Kortom, maakt het wat uit welk datacenter mijn IT-partner kiest? Ja, dat maakt zeker uit. Met Digital Realty bieden we een 100% veilig platform, conform alle standaarden en normeringen, 24/7 continuïteit en flexibele mogelijkheden. Hiermee biedt SEVENP een compleet ontzorgende dienstverlening aan waar je als eindgebruiker op kunt vertrouwen.

Meer weten over het datacenter? Kijk dan op de website van Digital Realty.

Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!