Martijn Furster is IT Business Consultant bij SEVENP: “Iedere dag anders, altijd maatwerk.”

Gepubliceerd op: 7 november 2019.

Martijn Furster is onze IT Business Consultant. Hij werkt al 8 jaar bij SEVENP en helpt bedrijven op allerlei manieren bij hun IT-projecten. In deze blog vertelt hij wat zijn functie inhoudt en wat hem beweegt om iedere keer de beste oplossing voor onze klanten te vinden. Er wordt hem ook regelmatig gevraagd naar tips op het gebied van IT innovaties. Lees hier zijn antwoord!

Van inventarisaties tot migraties en klantspecifieke wensen

Als IT Business Consultant bij SEVENP ben ik betrokken bij alles waar bedrijven mee te krijgen als ze een van onze diensten afnemen.

Dat begint vaak bij het inventariseren van de huidige IT-omgeving en loopt door tot het begeleiden van de migratie van bedrijfsapplicaties en -data naar de cloud.

Ik denk mee, adviseer en ga in gesprek over bijvoorbeeld de inrichting van SharePoint en OneDrive.

Als klanten werken met meerdere servers, dan maak ik architectuurplaten, waarmee duidelijk inzichtelijk wordt hoe de verschillende servers en applicaties zich tot elkaar verhouden. Wat zijn de verschillende rollen, componenten en services binnen het systeem? Werken koppelingen tussen systemen optimaal? Sluiten applicaties aan bij de bedrijfsprocessen?

Als IT Business Consultant begeleid ik ook migraties. Als twee bedrijven met elkaar fuseren moeten de verschillende IT-systemen op elkaar worden afgestemd en geïntegreerd. Ik zorg er dan voor dat het proces goed met elkaar wordt afgestemd, zodat de gebruikers zo min mogelijk hinder ondervinden.

Tips van Martijn voor bedrijven die nadenken over IT innovaties

Regelmatig krijg ik vragen over nieuwe IT innovaties. Die zijn er volop, denk aan portalen, tooling, integraties en handige apps. Eigenlijk begint het aan de voorkant. Hoe innovatief ben jij als bedrijf?

Gaat al je aandacht enkel uit naar lopende zaken of streef je continu naar innovatie en efficiency? Uiteindelijk gaat het om kennis en het maken van de juiste keuzes: IT keuzes die bijdragen aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen. En laat ik dat nu het leukste aan mijn rol als IT Business Consultant vinden!

Nieuwsgierig geworden naar hoe IT jouw bedrijf slimmer, beter én efficiënter kan maken? Onder het genot van een kop koffie bespreek ik of één van mijn collega’s graag ons plan van aanpak. 

Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief! Zo ontvang je voortaan onze nieuwste blogs per e-mail.