Nieuwe iconen voor Microsoft Office: laat ons weten wat jij er van vindt

Gepubliceerd op: 16 januari 2019.

Wat maakt eigenlijk dat Microsoft de Office iconen heeft veranderd? Dat was de eerste vraag die we hadden toen wij het nieuws hoorden.

Al snel beseften we: het is een logische stap. (Microsoft heeft overigens vaker de iconen aangepast.) Er is de laatste vijf jaar veel veranderd in applicatieland. Daarom heeft Microsoft deze veranderingen vertaald naar nieuwe iconen.

Nieuwe mogelijkheden, verschillende apparaten

De nieuwe ontwerpen van de iconen voor onder andere Word, Excel, PowerPoint, en Outlook zijn simpeler en moderner. Er wordt minder nadruk gelegd op de letter van de specifieke app. Er wordt juist méér aandacht gevestigd op de verschillende apparaten en platforms waarop Office beschikbaar is: Windows, Mac, iOS, en Android. Ook verwijzen de iconen naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van Azure AI en samenwerken.

Daarnaast worden het ontwerp van de algemene Microsoft interface, de Outlook Mobile app en de OneDrive en Skype iconen de komende tijd gemoderniseerd. OneDrive behoudt het wolkje en Skype krijgt een eenvoudiger S-logo.

Veranderingen

Is dit groot nieuws? Misschien niet, wellicht valt het je niet eens op. De Office applicaties blijven natuurlijk hetzelfde werken.

Maar als SEVENP weten wij ook hoe kleine veranderingen soms toch een verschil kunnen maken voor eindgebruikers. Wij zijn sowieso altijd nieuwsgierig naar de ervaring van onze klanten.

Wij willen jullie daarom uitnodigingen om jullie ideeën over deze aanpassing met ons te delen op onze LinkedIn pagina onder onze laatste post.

Heb jij al iets gemerkt van de nieuwe Microsoft iconen?

En wat vind je er van?

Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!