SEVENP geeft haar klanten super snelle storage met Pure Storage

SEVENP geeft haar klanten super snelle storage met Pure Storage

Gepubliceerd op: 17 oktober 2019.

Het is alsof je van een gezinsauto overstapt in een racebolide, maar dan met de allerhoogste veiligheid en het nodige comfort. Klanten van SEVENP hoeven daar zelf niets voor te doen. Instappen in het nieuwe all-flash Pure Storage platform wordt namelijk geruisloos geregeld. Klanten merken alleen dat ze nóg sneller en efficiënter over hun data beschikken. “De gehele performance wordt beter”, zegt Arjen Furster, Manager Delivery & Operations bij SEVENP.

We werken steeds meer in de cloud, ook met het opslaan van onze data. De werkdruk van bedrijven in de cloud groeit ondertussen gestaag, wat gevolgen heeft voor de prestaties en snelheid. SEVENP investeert daarom in de innovatieve all-flash-toepassing Pure Storage, dat op basis van SSD-schijven werkt. Een SSD-schijf is tot wel 10 x sneller dan een normale schijf.

“Onze klanten gaan geleidelijk over op Pure, we maken zeker in het begin nog koppelingen met onze huidige storage-oplossing van Nimble Storage”, vertelt Arjen Furster:

“Op termijn gebruiken al onze klanten Pure, dat de intensieve werkdruk veel beter kan verwerken. Ondernemers hebben namelijk steeds snellere toegang nodig tot hun data, applicaties en programma’s. All-flashstorage is daarnaast energiezuiniger, dus we maken ook weer een duurzaamheidslag.”

Sub-milliseconde

Hoe Pure precies onder de motorkap werkt is een heel technisch verhaal. Het belangrijkste is dat onze klanten niets merken van de switch naar Pure Storage. Wat betreft snelheid is het verschil wél opmerkelijk: onze huidige Hybride Nimble Storage oplossing, dat met SSD én SATA-schijven werkt, heeft een toegangstijd van enkele tot soms tientallen milliseconden, Pure heeft aan een fractie van een milliseconde voldoende. Arjen spreekt zelfs over sub-milliseconden. De maximale snelheid wordt daarnaast verhoogt naar 300.000 IOPS. Dit is voor de komende jaren ruim voldoende om iedere soort data op maximale snelheid te kunnen lezen en schrijven, zonder tegen grenzen aan te lopen.

Verdedigingslinie

Opslag in de public cloud is vaak beveiligd met standaardmaatregelen. Met Pure kiezen we voor de beste veiligheid, dat is onze standaard. De data in Pure staat opgeslagen op onze datacenters in Amsterdam, die tot de veiligste van de wereld behoren.

Lees hier verder over de veiligheid van onze datacenters

Wat technologie betreft zit je dus ultra veilig, maar wat als een bedrijf slachtoffer wordt van ransomware? Ook dan zit je bij SEVENP goed zegt Arjen:

“Wij kunnen data van onze klanten herstellen, wanneer zij daarom vragen. Standaard wordt er elke 24 uur een back-up van alle data gemaakt, welke wij 30 dagen bewaren. Daarnaast kunnen klanten zelf ook de frequentie en opslagtermijn bepalen met onze back-up oplossing van Rubrik. In het geval van calamiteiten staan wij 24/7 voor onze klanten klaar.”

Lees hier verder over onze back-upoplossing Rubrik

Beste volgens Gartner

Pure is één van de beste beschikbare storage-oplossingen van dit moment. Het gerenommeerde internationale onderzoeksbureau Gartner noemt Pure Storage nu al vijf jaar op rij toonaangevend. Daarom zijn toepassingen als Pure, en ook het back-up platform van Rubrik, geliefd bij multinationals. SEVENP maakt deze vooruitstrevende technologie breed beschikbaar. Arjen:

“Normaal zijn platformen als Pure en Rubrik onbetaalbaar. Wij kunnen dit aanbieden voor onze klanten door de technologie te delen. Zo beschikt iedereen over het beste van het beste.”

Wil je meer weten over Pure Storage of Rubrik? Neem dan vooral contact met ons op!

Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief! Zo ontvang je voortaan onze nieuwste blogs per e-mail.