Vernieuwde internetbrowser Microsoft Edge is uitgekomen

Vernieuwde internetbrowser Microsoft EdgeGepubliceerd op: 23 januari 2020.

Vorige week, op 15 januari, is de vernieuwde versie van de internetbrowser Microsoft Edge uitgekomen voor Windows en macOS. Microsoft Edge is sinds 2015 de opvolger van Internet Explorer. In deze blog vertellen we je wat de grootste veranderingen zijn van deze opvolger van Edge!

Nieuw logo

Wellicht de grootste verandering als je met de nieuwe versie gaat werken: het logo is veranderd. Het nieuwe logo (rechts) past goed bij de nieuwe huisstijl van het Office pakket van Microsoft. Het logo lijkt op een golfbeweging en staat symbool voor ‘het surfen op het web’.

Het oude logo versus het nieuwe logo van Edge

Het oude logo versus het nieuwe logo van Edge

Inhoudelijke veranderingen van Edge

De focus van Edge ligt sinds deze versie nog meer op het gebruik van de eigen zoekmachine van Microsoft: Bing. Ook zijn de koppelingen met de Office applicaties en andere diensten sterker aanwezig. Daarnaast is er een ingebouwde knip-en-plakmodus. De belangrijkste verandering is toch wel dat de privacy-instellingen zijn verbeterd, zo kijkt Edge kritischer naar welke sites wel en niet veilig zijn.

Microsoft Edge is gebouwd op Google-technologie

Deze versie van Edge is gebaseerd op Chromium. Dat is software die door Google beschikbaar wordt gesteld om internetbrowsers mee te maken. De internetbrowser van Google zelf, Chrome, is ook op deze technologie gebouwd. De vorige versie van Edge, uit 2015, was gebaseerd op software van Microsoft zelf.

Naast Chrome is ook Edge standaard beschikbaar in onze cloud-omgevingen. Of wil je de nieuwe internetbrowser Edge lokaal uitproberen of gebruiken? Klik dan hier om ‘m te downloaden!

Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief! Zo ontvang je voortaan onze nieuwste blogs per e-mail.