Data – Back-up – Disaster Recovery

De veiligheid van jouw data heeft bij ons de hoogste prioriteit

Altijd en overal je werkomgeving beschikbaar hebben -op kantoor, thuis en bij klanten- is het grote voordeel van werken in de cloud. Met een digitale werkplek kun je dus altijd en overal bij je documenten. Waar komen al deze bestanden terecht? En hoe veilig is deze online opslag?

SEVENP investeert veel in onderzoek naar de beste technieken. Snelheid en betrouwbaarheid zijn hierbij belangrijk, uiteraard ligt de lat voor ons hoger. Door jouw data op het SEVENP-platform op te slaan ben je verzekerd van hoge prestaties, wij zorgen ervoor dat jouw data altijd beschikbaar is en er vindt dagelijks een automatische back-up plaats. Misschien overbodig om te vermelden, de data blijft altijd eigendom van jou als klant.

Alle data wordt versleuteld (ge-encrypt) opgeslagen op eigen apparatuur in 2 datacenters in Amsterdam. Jouw data staat dus in Nederland en niet in de anonieme public cloud.

Back-ups zijn essentieel voor iedere organisatie

Wie weleens te maken heeft gehad met dataverlies kan dat bevestigen. De waarde van bedrijfsinformatie is gigantisch en een onderneming valt of staat met de beschikbaarheid van applicaties en de bijbehorende data.

Wij maken van al jouw data dagelijks een back-up. Dit is een reservekopie van alle bestanden die je op ons platform hebt opgeslagen. Mocht er onverhoopt iets misgaan, kun je hiermee verloren bestanden met enkele muisklikken terughalen. Op deze manier is jouw bedrijfscontinuïteit gewaarborgd.

De standaard dagelijkse back-up is in veel gevallen voldoende. Maar bepaalde databases -denk bijvoorbeeld aan financiële, order en voorraadsystemen- muteren zo snel en zijn zo belangrijk, dat het verstandig om meerdere malen per dag een back-up te maken. Hiervoor hebben wij een back-up premium oplossing.

Het belang van een disaster recovery/ uitwijk omgeving

Als je organisatie erg afhankelijk is van IT-systemen en data is het absoluut van belang om na te denken over uitwijk/ disaster recovery als onderdeel van een business continuity plan. Zo kun je ervoor kiezen om je gehele IT-omgeving te laten uitwijken of enkel een aantal kritische applicaties met bijbehorende data.

Welke oplossing voor jouw organisatie geschikt is, hangt af van de behoefte. De belangrijkste elementen in een uitwijk-/ disaster recovery plan zijn de Recovery Point Objective (RPO) en de Recovery Time Objective (RTO).  De RPO bepaalt hoeveel gegevens je maximaal kwijt wil en dus om de hoeveel tijd je een back-up moet maken. De RTO vertelt hoelang het maximaal mag duren voordat je weer up-and-running bent. De RPO en RTO samen geven de totale verliestijd weer bij een calamiteit.

Online back-up: veilig, snel, makkelijk